ΣΥΝΤΑΓΕΣ
¢ Παραδοσιακή συνταγή της Σικελίας, είναι τα Arancini Siciliani, ένα είδος κροκέτας ρυζιού, με κιμά και κίτρινο τυρί (τις οποίες μπορούμε να βρούμε να πουλιούνται και ως σνακ στο δρόμο).
¢ Ακόμα,  η πιο γνωστή Σικελιανή συνταγή, είναι η Καπονάτα, μια λιχουδιά με μελιτζάνες και πιπεριές, εξαιρετική επιλογή για μια ζεστή μέρα.
¢ Όταν ακούμε Ιταλία, δύο είναι οι γεύσεις που μας έρχονται πρώτες στο μυαλό: η πίτσα και οι μακαρονάδες. Οι τελευταίες συνοδεύονται είτε από σάλτσα με αντσούγιες, (τις οποίες οι Σικελοί τις χρησιμοποιούν ΚΑΙ στους κεφτέδες!) είτε από τη σάλτσα της Καπονάτας, είτε από γαρίδες με πεπόνι ή μήλο.
¢ Γενικότερα, οι Σικελιανές συνταγές, έχουν σε μεγάλη εκτίμηση το σκόρδο, τις πιπεριές, τις αντσούγιες, αλλά και τις μελιτζάνες!
Προτιμήστε τα εστιατόρια που συχνάζουν οι ντόπιοι και προσπαθήστε να αποφύγετε τα τουριστικά γεύματα ( προσφέρουν συνήθως τυπικές ιταλικές σπεσιαλιτέ όπως pasta alla Bolognese, spaghetti alla carbonara). Τα απλά εστιατόρια ονομάζονται trattorie ή pizzerie. Ένα πλήρες ιταλικό γεύμα περιλαμβάνει ορεκτικά, το πρώτο πιάτο ( Primo-συνήθως ζυμαρικά ή ρύζι μαγειρεμένα με ψάρι, κρέας ή λαχανικά ), το δεύτερο πιάτο (Secondo- ψάρι ή κρέας), συνοδευτικά πιάτα για το δεύτερο πιάτο (Contorini-συνήθως σαλάτες, λαχανικά, πατάτες), επιδόρπιο (φρούτα,  γλυκά) και στο τέλος σερβίρεται καφές. Πιο οικονομικό είναι το φαγητό στις pub όπου σερβίρονται σάντουιτς και τοπικές σπεσιαλιτέ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου